Agenda & Internetagenda's

In het rooster is bovenin, tussen de data en de teams, de agenda te zien. Hierin kun je per dag agendapunten toevoegen, denk aan reserveringen van grote groepen, evenementen, etc. Je kunt ook internetagenda’s koppelen waardoor de agendapunten in die internetagenda automatisch in het rooster naar voren komen. Er staan een aantal internetagenda’s met feestdagen en schoolvakanties standaard in Horeko. Als je wilt dat deze in het rooster naar voren komen, kun je ze als volgt koppelen: Ga naar Beheer (Employee) -> Instellingen -> tabblad ‘Internetagenda’s’ -> selecteer, onder Voeg standaard kalender toe, een internetagenda -> dubbelklik op het lege veld in de kolom Gekoppelde afdeling om te selecteren in welke afdelingen de agenda in het rooster naar voren moet komen -> klik op voeg agenda toe -> klik op opslaan.

Je kunt ook een eigen kalender toevoegen:

• Google agenda
    Ga naar http://calendar.google.com/ en log in -> klik rechts bovenin op het tandwieltje -> klik op Instellingen -> klik in het linker menu, onder Instellingen voor mijn agenda’s, op jouw agenda -> klik op Agenda integreren -> kopieer Geheim adres in iCal-indeling.
  • Outlook agenda
    Ga naar https://outlook.office365.com/calendar en log in -> klik rechts bovenin op het tandwieltje -> klik onderin op Alle Outlook-instellingen weergeven -> klik in het linker menu op Agenda -> klik op Gedeelde agenda’s -> selecteer onder Agenda publiceren de agenda die je in Horeko wilt toevoegen -> selecteer een machtiging -> kopieer de ICS URL.
  • iCloud agenda
    Ga naar https://icloud.com/ en log in -> klik op Calendar -> klik op het Wi-Fi tekentje achter de naam van de agenda die je in Horeko wilt toevoegen -> zet het vinkje voor Public Calendar aan -> selecteer en kopieer het webadres onder Public Calender en plak het in je internet browser -> vervang in de link het woord ‘webcal’ met ‘http’ -> kopieer de URL.

Ga naar Beheer (Employee) -> Instellingen -> tabblad ‘Internetagenda’s’ -> klik onder Voeg eigen kalender toe op voeg agenda toe -> dubbelklik eventueel op Internetagenda in de kolom Naam, om de naam te veranderen -> dubbelklik op het lege veld in de kolom URL en plak de URL -> dubbelklik op het lege veld in de kolom Gekoppelde afdeling om te selecteren in welke afdelingen de agenda in het rooster naar voren moet komen -> klik op Opslaan.

Internetagendas