1. Employee Manager
  2. Beschikbaarheid en afwezigheid

Beschikbaarheid

Afhankelijk van interne afspraken kun je ervoor kiezen dat de medewerkers beschikbaarheid, afwezigheid of beide door moeten geven. Aan de hand daarvan kun je roosteren. Beschikbaarheid hoeft niet goedgekeurd te worden en wordt gelijk in het rooster zichtbaar door middel van groene blokken.

Beschikbaarheid-1

Als je (onder andere) aan de hand van beschikbaarheid werkt, kan dat op de volgende manieren worden ingevoerd.

Beheerder - Beschikbaarheid invoeren

Als je als beheerder weet wanneer een medewerker beschikbaar is en dit het rooster naar voren wilt laten komen, kun je dat als volgt invoeren. Ga naar Planning -> Rooster -> klik bovenin op + Beschikbaarheid ->
-selecteer desbetreffende medewerker;
-vul juiste data in;
-zet het vinkje voor Hele dag uit als de beschikbaarheid enkel voor een bepaalde tijd op die dag geldt, en vul de juiste tijden in;
-vink terugkerend aan als de beschikbaarheid voor een bepaalde periode hetzelfde is en vul in hoe frequent de beschikbaarheid herhaalt moet worden;

-vul eventueel een omschrijving in;

-> klik op opslaan.

Beschikbaarheid_toevoegen

Beheerder - Standaard beschikbaarheid

Het is mogelijk voor de medewerkers standaard beschikbaarheid in Horeko te zetten. Deze komt in het rooster naar voren zolang het contract geldig is.

Ga naar Medewerkers -> dubbelklik op de desbetreffend medewerker -> scroll naar beneden, naar het kopje beheerdersinstellingen -> klik onder Standaard beschikbaarheid op het plus tekentje (+) -> vul de juiste data in -> optioneel: selecteer terugkerend en vul in hoe frequent de beschikbaarheid zich moet herhalen -> optioneel: vul een omschrijving in -> klik op opslaan.

Standaard_beschikbaarheid_toevoegen

Medewerker - Beschikbaarheid invoeren

De medewerkers kunnen ook zelf beschikbaarheid doorgeven. Dit kan in de app en als zij op een desktop inloggen.

-Desktop: Ga naar Planning -> Rooster -> klik boven het rooster op + Beschikbaarheid -> voer de juiste gegevens in en klik op opslaan.

-App: Klik links bovenin op het menu icoontje ->  Beschikbaarheid -> klik rechts bovenin op het plus teken (+) -> voer de juiste gegevens in -> klik rechts bovenin op het vink tekentje (✓).

Beschikbaarheid toevoegen app

Ga door naar:

Beschikbaarheid/afwezigheid wijzigen of verwijderen (voor beheerders)