Gerechten

Alles wat op de menukaart staat, of wat verkoop klaar is, noemen we in Horeko een gerecht. Een gerecht bestaat uit ingrediënten en halfproducten.

Een gerecht maken

Ga naar Recepten -> Gerechten -> selecteer de map waarin je het gerecht wilt toevoegen -> klik op + Nieuw -> kies Gerecht -> er verschijnt een nieuw gerecht, typ de naam van het gerecht -> druk op enter op je toetsenbord.

Dubbelklik op het zojuist gemaakte gerecht om deze te openen. Onder het kopje Informatie: Selecteer de juiste soort (ga naar Beheer (Kitchen) -> Soorten om soorten te beheren), dit is handig als je wilt filteren op soort in de lijstweergave van de gerechten en belangrijk voor analyses. Als alle gerechten aan de juiste soort gekoppeld zijn kun je bijvoorbeeld een analyse maken over de ‘hoofdgerechten’. Vul eventueel een omschrijving in -> vul bruikbare hoeveelheid in. Voor gerechten is dit meestal 1 stuks voor 1 persoon.

Gerecht_informatie

In een gerecht kun je zowel ingrediënten als halfproducten toevoegen. Dit kun je op twee manieren doen. Onder het kopje Ingrediënten:

1. Typ in het tekstvak onder ingrediënten de hoeveelheid, eenheid en het ingrediënt wat je wilt toevoegen -> selecteer het juiste ingrediënt. Doe dit voor alle ingrediënten die je wilt toevoegen. Als je een halfproduct wilt toevoegen, staat er ‘(subrecipe)’ onder Leverancier.
    gerecht_maken1
  2. Klik op ingrediënt opzoeken -> zoek en selecteer (door het vinkje voor het item) één of meerdere ingrediënten en/of halfproducten -> klik op ok. De ingrediënten staan nu met de hoeveelheid 0 in het recept. Verander de 0 in de juiste hoeveelheid.gerecht_maken2

Ga door naar:

Ingrediënten

Halfproducten

Gerechten - Calculeren

Gerechten - Calculeren - Disposables

Gerechten - Calculeren - Bezorgkosten

Menu's & Buffetten