Hoe synchroniseer ik het rooster naar mijn online agenda?

Om het rooster te kunnen synchroniseren met jouw online agenda, gaan we een iCal export URL maken, die je kan toevoegen in jouw agenda.

iCal export URL maken

1. Log in in de backoffice (dus niet in de app): https://app.horeko.com
  2. Ga in het linkermenu naar Planning -> Rooster
  3. Klik bovenin op Export iCal
  4. Klik op Nieuwe feed toevoegen
  5. Geef de feed een naam
  6. Vink aan wat je wil synchroniseren naar jouw online agenda, de opties zijn:
    [Wat je hier ziet is afhankelijk van welke rechten je hebt]
    >Mijn diensten (alleen je eigen diensten)
    >Diensten van mijn team (alle diensten in jouw teams, dus ook die van anderen)
    >Alle diensten (alle diensten in de database)
    >Agenda (de agenda items in het rooster, denk aan evenementen, reserveringen, etc.)
  7. Selecteer tot hoe ver in de toekomst je het rooster wil synchroniseren naar jouw agenda, de opties zijn:
    >1 maand
    >2 maanden
    >3 maanden
    [Let op, tot wanneer jouw rooster gesynchroniseerd kan worden hangt ook af van tot wanneer het rooster gepubliceerd is]
  8. Klik op opslaan
  9. De feed URL is nu gecreëerd -> klik op kopieer URL

iCal URL toevoegen in online agenda

• Google Agenda
    Ga naar http://calendar.google.com/ en log in. Klik rechts achter Andere agenda's op het plus tekentje en dan op Via URL

-> plak de URL -> kik op Agenda toevoegen
  • Outlook agenda
    Ga naar https://outlook.office365.com/calendar en log in. Klik rechts op agenda toevoegen

-> er komt een popup naar voren -> klik links op Abonneren via internet -> plak de URL -> kik op Importeren.
  • iCloud agenda

Op een MacBook
    1. Open de Agenda app
    2. Selecteer in Agenda de optie Archief' > Nieuw agenda-abonnement

3. Geef het internetadres van de agenda op en klik op Abonneer
    4. Geef een naam op voor de agenda en kies een kleur waaraan je deze kunt herkennen
    5. Kies iCloud in het menu Locatie en klik op OK

Op een iPhone
    1. Open de Agenda app
    2. Tik onder in het scherm op Agenda's
    3. Tik op Nieuw agenda-abonnement

4. Geef het internetadres van de agenda op en klik op Abonneer
    5. Geef een naam op voor de agenda en kies een kleur waaraan je deze kunt herkennen
    6.
    Kies iCloud in het menu Locatie en klik op OK

Goed om te weten

• Alleen specifieke diensten, oftewel diensten die zijn toegewezen aan een medewerker, worden gesynchroniseerd naar jouw online agenda. Open diensten worden niet gesynchroniseerd.
  • Het verschilt per online agenda hoe vaak er gesynchroniseerd wordt, oftewel hoe vaak de data opnieuw opgevraagd wordt. Het kan dus zo zijn dat een wijziging in het rooster niet direct zichtbaar is in jouw online agenda.
  • Als je naast diensten ook de agenda items in het rooster (bijvoorbeeld evenementen of reserveringen) wil synchroniseren naar jouw online agenda, raden we aan daar twee aparte URL's voor aan te maken. Zodoende krijgen beide in jouw agenda een andere kleur en zijn de diensten makkelijker te onderscheiden van agenda items.
  • Bij Planning -> Rooster -> Export iCal -> selecteer feed -> feed abonnementen, zie je welke online agenda's deze URL gebruiken. Staat er een agenda bij die je niet kent? Verwijder de feed en maak deze opnieuw aan, om toe te kunnen voegen aan jouw eigen online agenda.