HR koppeling - Nmbrs - Urensoorten koppelen

Naast het exporteren van Gewerkte uren (U2100) is het nu ook mogelijk om andere urensoorten vanuit Horeko naar Nmbrs te exporteren, zoals bijvoorbeeld opgenomen verlofuren, ziekte uren, en bijvoorbeeld ook de inhouding van maaltijden (€). In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt instellen.

1. Urenmodellen en Loonmodellen in Nmbrs

In Nmbrs zijn een groot aantal Looncodes en Uurtypes beschikbaar. Het verschilt per bedrijf welke je gebruikt. Bij de inrichting van Nmbrs kan je dus zelf een Urenmodel en Loonmodel inrichten en activeren.

Ingesteld Urenmodel en Loonmodel

Om te controleren welk Urenmodel of Loonmodel ingesteld is voor een bepaald bedrijf:

Ga in Nmbrs naar Explorer-> open desbetreffende BV -> open desbetreffend bedrijf -> ga naar tabblad Salaris instellingen -> klik bij Salaris instellingen op meer -> controleer ingestelde Urenmodel en Loonmodel.

Urentypes en Looncodes

Om te controleren welke urentypes en looncodes geactiveerd in het desbetreffende Urenmodel en Loonmodel, kan je onderstaande stappen volgen. Je vind de instellingen hier:

Urentypes in Urenmodel in Nmbrs

Ga in Nmbrs naar Instellingen -> Master Salarisinstellingen -> Urenmodellen.

De ingestelde urentypes vind je hier:

Als je urentypes wilt uit- of aanvinken, doe je dat door te klikken op Urentypes bewerken.

Voorbeelden van Urentypes die geactiveerd kunnen zijn:

• Gewerkte uren
  • Ziekte uren
  • Wachturen

Looncodes in Loonmodel in Nmbrs

Ga in Nmbrs naar Instellingen -> Master Salarisinstellingen -> Loonmodellen.

Als je looncodes wilt uit- of aanvinken, doe je dat door te klikken op looncodes selecteren.

Voorbeelden van Looncodes die geactiveerd kunnen zijn:

• Inhouding Lunch
  • Opname verlofuren

De urentypes en looncodes die geactiveerd zijn, komen in Horeko naar voren bij het koppelen van de urensoorten (zie hoofdstuk 2 in dit artikel).

2. Urensoorten koppelen in Horeko

Ga naar Beheer (Employee) -> Instellingen -> tabblad 'HR koppelingen' om de urensoorten in Horeko te koppelen aan de urentypes en looncodes in Nmbrs.

Dubbelklik in kolom soort om het urentype of de looncode in Nmbrs te selecteren

In de koppeling tussen Horeko en Nmbrs, kan je standaard de volgende urensoorten vanuit Horeko naar Nmbrs exporteren:

• Gewerkte uren
  • Maaltijd (waarde €)
  • Opgenomen vakantie-uren
  • Wachturen
  • Ziekte uren

Als je bij Beheer (Employee) -> instellingen -> tabblad 'Afwezigheid' zelf ook afwezigheidssoorten hebt toegevoegd,

kan je die ook exporteren:

4. Urenexport naar Nmbrs

Voor een uitleg over hoe je uren vanuit Horeko naar Nmbrs kunt exporteren, ga naar: HR koppeling - Nmbrs - Uren exporteren

Waar komen de uren in Nmbrs terecht?

De onderstaande urentypes (voorbeelden) vind je bij Extra dagen/uren:

• Gewerkte uren
  • Ziekte uren
  • Wachturen

De onderstaande looncomponenten (voorbeelden) vind je bij Looncomponenten:

• Bijtelling Maaltijd
  • Opname verlofuren