1. Kitchen Manager
  2. Ingrediënten importeren / Leverancierskoppelingen

Overstappen naar een andere leverancier

Als je overstapt naar een andere leverancier, kun je de volgende stappen volgen.

1. Controleer of Horeko een automatische koppeling heeft met jouw nieuwe leverancier: https://horeko.com/nl/integraties/#suppliers Zo ja, neem contact op met de Support afdeling (chat, mail naar support@horeko.com of bel naar +31 (0) 88-7119711) om een koppeling aan te vragen. Geef daarbij altijd jouw klantnummer bij de desbetreffende leverancier door.
  2. Doe een import van de ingrediënten van jouw nieuwe leverancier, zodat deze allemaal in de database komen te staan.
  3. Als je de oude leverancier en de daarbij horende ingrediënten verwijderd, zullen de ingrediënten ook verdwijnen uit voorraadlijsten en analyses. Controleer of je nog voorraadlijsten en/of analyses wilt exporteren. In het verleden geregistreerd afval blijft geborgd.
  4. Vervang de ingrediënten die gebruikt worden in halfproducten en recepten en verwijder de oude ingrediënten. Ga naar Recepten -> Ingrediënten -> filter op de oude leverancier door de naam van de leverancier onder de kolomnaam Leverancier in te vullen -> filter op ingrediënten die in gebruik zijn door onder de kolomnaam in In gebruik ‘Ja’ in te vullen.
    Filteren

Selecteer één of meerdere ingrediënten -> klik op verwijderen. De volgende melding komt naar voren:

Ingredient_verwijderen
    Klik op vervangen. Er komt een venster naar voren waarin je kunt zoeken naar ingrediënten en halfproducten, selecteer hetgeen waarmee je het oude ingrediënt wilt vervangen en klik op opslaan.
    Ingredient_vervangen

Het oude ingrediënt is verwijderd en vervangen door het ingrediënt van de nieuwe leverancier.

5. Als alle ingrediënten van de oude leverancier die in gebruik waren, vervangen en verwijderd zijn, staan er als het goed is alleen nog ingrediënten van die leverancier in de database die niet in gebruik zijn.
    Niet_in_gebruik

Nu kun je de oude leverancier verwijderen. Daarmee worden automatisch alle ingrediënten van die leverancier verwijdert.  Ga naar Beheer (Kitchen) -> Leveranciers -> selecteer de leverancier die je wilt verwijderen -> klik op Verwijderen.