1. Horeko Kennisbank
  2. Kitchen Manager
  3. Ingrediënten importeren / Leverancierskoppelingen

Overstappen naar een andere leverancier

Als je overstapt naar een andere leverancier, kun je de volgende stappen volgen.

1. Controleer of Horeko een automatische koppeling heeft met jouw nieuwe leverancier: https://horeko.com/nl/integraties/#suppliers Zo ja, neem contact op met de Support afdeling (mail naar support@horeko.com of bel naar +31 (0) 88-7119711) om een koppeling aan te vragen. Geef daarbij altijd jouw klantnummer bij de desbetreffende leverancier door.
  2. Zodra de koppeling is opgezet en vanuit Customer Support is bevestigd kan je gaan importeren.  Door te importeren komen de ingrediënten van jouw nieuwe leverancier in de database te staan.
  3. Vervang de ingrediënten die gebruikt worden in recepten en verwijder de oude ingrediënten. Ga naar Recepten -> Ingrediënten -> filter op de oude leverancier door de naam van de leverancier onder de kolomnaam Leverancier in te vullen -> filter op ingrediënten die in gebruik zijn door onder de kolomnaam in In gebruik ‘Ja’ in te vullen.
    groente filter ingredien

Klik met je rechtermuisknop op het ingrediënt die je wil vervangen en Klik in het menu op vervangen

groente filter ingredien2

Er komt een venster naar voren waarin je kunt zoeken naar ingrediënten en halfproducten, selecteer hetgeen waarmee je het oude ingrediënt wilt vervangen en klik op opslaan.
    Let op, controleer of de eenheid van het nieuwe ingrediënt hetzelfde is. Als dat niet zo is kun je de eenheid aanpassen of een halfproduct aanmaken waarin je de eenheid omrekent (omrekenrecept).

Het oude ingrediënt is vervangen door het ingrediënt van de nieuwe leverancier.
    Let op: Het oude ingrediënt is niet verwijderd, deze blijft nog in de ingrediënten lijst staan. Wel is het nieuwe ingrediënt nu in gebruik bij je half producten en gerechten.

4. Als alle ingrediënten van de oude leverancier die in gebruik waren, vervangen en verwijderd zijn, staan er als het goed is alleen nog ingrediënten van die leverancier in de database die niet in gebruik zijn.

5. Als je de oude leverancier en de daarbij horende ingrediënten verwijderd, zullen de ingrediënten ook verdwijnen uit voorraadlijsten en analyses. Controleer of je nog voorraadlijsten en/of analyses wilt exporteren. In het verleden geregistreerd afval blijft geborgd.
  6. Nu kun je de oude leverancier verwijderen. Daarmee worden automatisch alle ingrediënten van die leverancier verwijdert.  Ga naar Beheer (Kitchen) -> Leveranciers -> selecteer de leverancier die je wilt verwijderen -> klik op Verwijderen.