Ruilen - Desktop

Als het rooster al gepubliceerd is en een medewerker wilt zijn/haar collega’s vragen of iemand anders een dienst kan overnemen, kan er een ruilverzoek ingediend worden. Dit kan zowel op een desktop als in de app.

Desktop

Let op, voor alle onderstaande stappen ontvangt men e-mail notificaties, mits dit ingesteld staat bij Mededelingen. Indien nodig kun je dat controleren bij Medewerkers -> dubbelklik op medewerker -> zie Mededelingen onder het kopje accountinstellingen.

Ga naar Planning -> Rooster -> dubbelklik op de dienst -> klik op ruilverzoek. Er komt een venster naar voren waarin je beschikbare medewerkers kunt aanvinken.

Ruilverzoek5

Nadat je op stuur uitnodiging hebt geklikt ontvangen de aangevinkte medewerkers een uitnodiging om op dit ruilverzoek te reageren. De ontvanger van de uitnodiging kan het verzoek op de volgende plek terugvinden: Planning -> Mijn verzoeken.

Ruilverzoek_ontvangen1

Als de medewerker op Details klikt, komt er een venster naar voren waarin hij/zij het verzoek kan goedkeuren of afkeuren.

Ruilverzoek_ontvangen2

Als het verzoek door één of meerdere medewerkers goedgekeurd wordt, kan de medewerker die het ruilverzoek ingediend heeft het verzoek doorsturen ter goedkeuring. Ga naar Planning -> Mijn verzoeken -> klik op details -> klik op stuur door ter goedkeuring.

Stuur_door_ter_goedkeuring

Het verzoek komt nu binnen bij een beheerder. Ga naar Planning -> Rooster -> klik rechts bovenin op het notificatiecentrum -> klik op details om het verzoek te openen.

Ruilverzoek_beheerder1-1

Als er meerdere medewerkers de dienst kunnen overnemen, kan de beheerder nu kiezen wie de dienst daadwerkelijk overneemt. Klik achter de naam van de medewerker op goedkeuren en dan op opslaan. De dienst wordt nu automatisch verplaatst naar de andere medewerker.

Ruilverzoek_beheerder4

De medewerker die de dienst moet werken krijgt nu de melding dat het ruilverzoek is goedgekeurd en er een nieuwe dienst ingepland is.

Ruilverzoek_goedgekeurd

De medewerker(s) die het ruilverzoek geaccepteerd hadden maar de dienst dus niet hoeven op te pakken, krijgen een melding dat het ruilverzoek niet toegewezen is.

Ruilverzoek_niet_toegewezen