Voorraad

Je kunt in Horeko voorraadlijsten maken. Ga naar Inkoop & Voorraad -> Voorraad -> klik op +Nieuw. Vul een naam en eventueel een omschrijving in. Vul in op welke datum en door wie de telling gedaan is. Als je meerdere locaties hebt, moet je bij Locatie de desbetreffende locatie selecteren.

Klik op nieuwe categorie om categorieën te maken -> Dubbelklik op de regel in de kolom Naam om de naam van de categorie te wijzigen. Zo kun je de items bijvoorbeeld categoriseren op Koelingen, Vriezers en Magazijn.

Let op, denk van te voren goed na over hoe je de items wilt categoriseren. Je kunt naderhand geen overkoepelende categorie meer aanmaken of items van de ene naar de andere categorie verplaatsen.

Klik op items toevoegen om ingrediënten op te zoeken en toe te voegen door op de pijltjes (>/<) te klikken. Als je vervolgens klikt op aantallen toevoegen, kun je per ingrediënt de hoeveelheid invullen door te dubbelklikken op de 0,00 in de juiste kolom (per inhoud, per item, per pakket). Inhoud zie je staan hoe het ingrediënt geleverd wordt.

Voorbeeld 1 – Kip Shoarma, inhoud 10x1000 gram
Per pakket: 1 pakket is hele inhoud, ofwel 10x1000 gram
Per item: 1 item is 1 x 1000 gram
Per inhoud: Hier kun je het aantal grammen invullen

Voorbeeld 2 – Krat bier, inhoud 24x330 milliliter
Per pakket: 1 pakket is de hele inhoud, ofwel 24x330 milliliter
Per item: 1 item is 1 x 330 milliliter (1 flesje)
Per inhoud: Hier kun je het aantal liter invullen

Als je klaar bent, klik je op Opslaan.

Voorraadtelling2

Na het opslaan kun je ook totalen zien van de voorraad, dus het totaal aantal kilo, liter, stuks en de totale waarde (€). Als je klikt op Exporteer, kun je de lijst naar Excel of PDF exporteren. Zorg er dan voor dat eventuele categorieën die je wilt exporteren uitgeklapt zijn.

Je kunt een voorraadlijsten opnieuw gebruiken door deze te dupliceren. Klik in het overzicht van voorraadlijsten met je rechter muisknop op de voorraadlijst -> Kies Dupliceren -> Kies Dupliceren exclusief aantallen of naar andere locatie(s).

Handig! 'Volledig scherm' optie & offline invullen

Omdat veel klanten een iPad of tablet gebruiken om de voorraadtellingen in te vullen, is het mogelijk het menu waar je de aantallen invult op ‘Volledig scherm’ te zetten:

Volledig scherm

Aangezien het voor kan komen dat er in het magazijn en/of de koeling geen internet is, is het mogelijk de aantallen offline in te vullen en online op te slaan.

Ga door naar:

Besteladvies