Afval

 

In de Nederlands Horeca wordt veel voedsel weggegooid. Zonde! Het is niet goed voor jouw rendement en niet goed voor het milieu. Het registreren van afval geeft je een duidelijk inzicht in de derving in jouw bedrijf en waar verbeterpunten liggen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw Mise en Place (MEP) hierop aanpassen. In Horeko wordt geregistreerd afval ook meegenomen in de Theoretisch Verbruik analyse.

Operator

Open het Horeko systeem op het scherm in de keuken -> klik rechts bovenin op het Afval icoontje (de afval button is enkel zichtbaar als je in menu’s, Gerechten, Halfproducten of Ingrediënten zit) 
Afval-2
-> klik op registreer afval  -> selecteer de desbetreffende ingrediënten/halfproducten/gerechten -> vul de juiste hoeveelheid in -> selecteer een reden -> klik op registreer.

Afval registreren operator2

Backoffice

Log in op https://app.horeko.com/ en ga naar Horeko Operator -> Afval -> klik bovenin op + Nieuw -> selecteer de desbetreffende ingrediënten/halfproducten/gerechten -> vul de juiste hoeveelheid in -> selecteer een reden -> klik op registreer.

Afval registreren backoffice

 

Als je de reden Overige selecteert, kun je zelf een reden invullen.


Historie

Zowel op operator als in de backoffice kun je afval historie bekijken.

Operator: Klik rechts bovenin op het Afval icoontje -> klik op Bekijk historie

Backoffice: Ga naar Horeko Operator -> Afval.

Daarin kun je filteren op data, type recept (ingrediënten, halfproducten en gerechten), medewerkers en operators (als je er meerdere hebt). Er komt een rapportage naar voren, onderaan wordt de totale hoeveelheid afval en de totale waarde(€) van het afval weergegeven.

Afval-1


Ga door naar:

Taken (HACCP en overig)

Mise en Place (MEP) lijsten