Afval

Afval

In de Nederlands Horeca wordt veel voedsel weggegooid. Zonde! Het is niet goed voor jouw rendement en niet goed voor het milieu. Het registreren van afval geeft je een duidelijk inzicht in de derving in jouw bedrijf en waar verbeterpunten liggen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw Mise en Place (MEP) hierop aanpassen. In Horeko wordt geregistreerd afval ook meegenomen in de Theoretisch Verbruik analyse.

Op de operator kun je afval registreren door rechts bovenin het scherm te klikken op Afval. De afval button is enkel zichtbaar als je in menu’s, Gerechten, Halfproducten of Ingrediënten zit. Klik vervolgens op Afval registreren. Je kunt zowel ingrediënten, halfproducten als gerechten registreren als afval. Vink de betreffende producten aan en wijzig indien nodig de hoeveelheid door te klikken op de knop Wijzig. Onderin kun je een reden invullen en vervolgens klikken op registreer.

Zowel op operator als in de backoffice kun je afval historie bekijken. Daarin kun je filteren op data, type recept (ingrediënten, halfproducten en gerechten), medewerkers en operators (als je er meerdere hebt). Er komt een rapportage naar voren, onderaan wordt de totale hoeveelheid afval en de totale waarde(€) van het afval weergegeven.

Afval-1


Ga door naar:

Taken (HACCP en overig)

Mise en Place (MEP) lijsten