Contract beëindigen en nieuw contract toevoegen

Als een medewerker een nieuw contract krijgt, kun je in Horeko het lopende contract beëindigen en het een nieuw contract toevoegen. Daarbij moet je er goed op letten dat je het uurloon in het lopende contract dezelfde einddatum geeft. Ga naar Medewerkers -> Dubbelklik op de desbetreffende medewerker -> Ga naar tabblad ‘Contracten’.

Dubbelklik op de regel met het huidige uurloon, dan komt er een venster naar voren. Daarin vink je einddatum aan en vul je de juiste einddatum in. Klik op opslaan.

Nieuwcontract1

Het uurloon heeft nu een einddatum. Let op, klik nog niet op Opslaan. Vink ook in het contract zelf einddatum aan en vul dezelfde einddatum in. Klik daarna op Opslaan.

Nieuwcontract2

Hierna kun je een nieuw contract toevoegen.

Als er nog diensten of template diensten aan de medewerker gekoppeld zijn, komt de volgende melding naar voren:

nieuw contract in de plaats

Klik op maak een nieuw contract in de plaats. Daarna kun je het nieuwe contract invullen en opslaan.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een contract wilt laten eindigen in het verleden, omdat de medewerker op die datum een nieuw contract gekregen heeft. Je werkt wat later je administratie in Horeko bij en er zijn dus al geklokte uren in de periode na de einddatum van het in Horeko lopende contract, welke je eerst moet beëindigen om een nieuwe te kunnen toevoegen. In dat geval zul je bij het beëindigen van het contract de volgende melding te zien krijgen:

nieuw_contract_in_de_plaats2Klik op maak een nieuw contract in de plaats. Daarna kun je het nieuwe contract invullen en opslaan.


Ga door naar:

Contractsoorten

Contract toevoegen

Nieuw uurloon toevoegen in bestaand contract