1. Kitchen Manager
  2. Kassakoppelingen (Kitchen Manager)

Kassakoppelingen

In Horeko is het mogelijk automatisch kassagegevens, ofwel verkochte aantallen en/of omzetten, in te laden. Om te zien voor welke kassasystemen dit geldt, ga naar: https://horeko.com/nl/integraties/#kassasystemen

Als je een automatische kassakoppeling in jouw Horeko database wilt hebben, kun je contact opnemen met onze collega’s van de Support afdeling (chat, mail naar support@horeko.com of bel naar +31 (0) 88-7119711). Wij zullen contact opnemen met ons contactpersoon bij die kassadealer om de koppeling aan te vragen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je de koppeling eerst moet aanvragen bij jouw kassadealer of dat de kassadealer nog contact met je opneemt om het één en ander te bespreken. Bij Horeko hoef je voor een kassakoppeling nooit extra te betalen, voor sommige kassadealers kan dat wel het geval zijn.

Er zijn automatische en handmatige kassakoppelingen:

  • Bij een automatische koppeling wordt de informatie automatisch uit de kassa opgehaald en in jouw Horeko database geïmporteerd.
  • Bij een handmatige koppeling haal je bestanden uit jouw kassasysteem die je in de analyses Menu Engineering en Theoretisch Verbruik kunt uploaden.

> Voor het Logboek (onderdeel van Horeko Employee Manager) kun je enkel een automatische kassakoppeling gebruiken, of de omzetten handmatig invoeren.

> Voor de analyses Menu Engineering en Theoretisch Verbruik (onderdeel van Horeko Kitchen Manager) kun je zowel een automatische als een handmatige kassakoppeling gebruiken.

Logboek

Ga naar het artikel over het Logboek voor meer informatie over het inrichten van de kassakoppeling voor Employee Manager en het importeren van omzetten in het logboek.

Menu Engineering en Theoretisch Verbruik

Als de kassakoppeling tot stand is gebracht, moeten er bij de gerechten nog gegevens toegevoegd worden om ervoor te zorgen dat de koppeling werkt. Die gegevens moeten precies overeenkomen met de gegevens in de kassa. Wij adviseren altijd de koppeling op basis van PLU nummers in te richten. Ga naar Recepten -> Gerechten -> Dubbelklik op een gerecht. Onder het kopje Kassasysteem kun je een Kassanummer invullen:

Kassanummer

Als een PLU nummer niet ingevuld is, zoekt het systeem naar overeenkomsten op basis van de naam van het gerecht. Let op, de naam moet exact overeenkomen. Een ontbrekende spatie kan er al voor zorgen dat de gegevens niet geïmporteerd kunnen worden.

Als er nog geen PLU nummers ingevuld zijn in gerechten en je een Menu Engineering analyse maakt, zoekt het systeem naar overeenkomsten op naam. Als er overeenkomsten gevonden zijn worden de PLU nummers automatisch ingevuld. Je kunt kijken onder het tabblad 'Niet geïmporteerd' voor welke gerechten je de PLU nummers nog moet invullen.


Ga naar het artikel over Menu Engineering voor meer informatie over deze analyse en het gebruik van een kassakoppeling in deze analyse.