App - Rooster van vandaag (voor managers)

Rooster van vandaag in de app is een feature voor managers.

Deze functionaliteit geeft managers de mogelijkheid om snel te kunnen controleren wie er ingeklokt is, wie pauze heeft, wie te laat is, etc. Ook kunnen managers op basis van die gegevens de benodigde acties ondernemen, zoals bijvoorbeeld medewerkers in- of uitklokken, pauze's en/of maaltijden toevoegen of contact opnemen met een medewerker vanuit het medewerker profiel.

Met welke rechten is deze app functionaliteit verbonden?

Het recht dat sowieso aan moet staan om deze app functionaliteit te kunnen gebruiken is: Geklokte uren wijzigen

De volgende twee combinaties zijn mogelijk:

1. Geklokte uren wijzigen & Geklokte uren van eigen teams bekijken
    De manager kan alle diensten/geklokte uren van medewerkers in de teams waar hij of zij zelf ook onderdeel van is, zien en beheren.
  2. Geklokte uren wijzigen & Geklokte uren van alle teams bekijken
    De manager kan alle diensten/geklokte uren van alle medewerkers zien en beheren.

Filters

Als je via het hoofdmenu van de app op Rooster van vandaag hebt geklikt, kom je in het algemene overzicht terecht.

Bovenin kan je filteren op afdelingen en teams.

Let op,
-als je alleen rechten hebt om één team te kunnen zien en beheren, dan kan je deze filter niet gebruiken.;
-de filter die je instelt wordt onthouden en als je de volgende keer het Rooster van vandaag opent staat de filter dus nog hetzelfde ingesteld.

Vervolgens kan je filteren op:

Als je één keer op de filter klikt, wordt de filter ingesteld. Als je nog een keer op de filter klikt, wordt de filter weer uitgezet.

Acties

Op basis van de gegevens die je ziet kan je als manager de benodigde acties ondernemen.

Medewerker in- of uitklokken
Een medewerker is vergeten in te klokken en loopt al op de vloer. Als manager kan jij de medewerker alsnog inklokken. Vanuit het algemene overzicht of de filter gepland of te laat kan je een geplande dienst openen en van daaruit de medewerker inklokken. Je hebt de mogelijkheid om een notitie in te voeren.

Een medewerker is vergeten uit te klokken en is al naar huis. Vanuit het algemene overzicht of de filter ingeklokt open je de dienst en klik je op uitklokken. Je hebt de mogelijkheid om een notitie in te voeren.

Medewerkers in bulk uitklokken
Een aantal medewerkers hebben gezamenlijk afgesloten en zijn dus tegelijk klaar met hun dienst. Als manager kan jij iedereen tegelijk uitklokken. Vanuit het algemene overzicht of de filter ingeklokt, kan je rechts van de afdeling/team naam op het klok icoontje klikken en vervolgens op team uitklokken, om de medewerkers in bulk uit te klokken.

Een pauze toevoegen/klokken voor de medewerker
Een medewerker is al aan het lunchen maar is vergeten de pauze te klokken. Als manager kan jij de pauze voor de medewerker starten. Vanuit het algemene overzicht of de filter ingeklokt kan je de dienst openen en klikken op start pauze

Een maaltijd toevoegen voor de medewerker
Afhankelijk van jullie instellingen voor het registreren van pauzes, kan je ofwel tijdens de dienst ofwel tijdens de pauze, een maaltijd registreren. Als de medewerker dit zelf vergeten is kan de manager deze ook registreren.

Contact opnemen met een medewerker
Een medewerker had al moeten beginnen met werken maar is nog niet op de zaak. Vanuit het algemene overzicht of de filter te laat kan je de dienst openen, klikken op de foto van de medewerker, en van daaruit contact opnemen met de medewerker.