Klokken - Maaltijden registreren

Het is mogelijk om in Horeko jouw personeel te laten registeren of zij een maaltijd van de zaak gehad hebben. Zodoende houdt je ook de kosten hiervoor bij.

Om maaltijden toe te voegen: Ga naar Beheer (Employee) -> Instellingen -> tabblad 'Maaltijden'-> klik op + Nieuw om een maaltijd toe te voegen -> dubbelklik om de naam of prijs te wijzigen.

In Horeko heb je de keuze om pauzes zelf te registreren of deze automatisch bij te houden aan de hand van de ingevulde pauzetijd in de dienst. In het eerste geval klokt de medewerker de pauze, op dezelfde plek als waar in- en uitgeklokt wordt.

Operator

Start pauze1

App

Pauze app1

In het tweede geval is het volgende recht voor de desbetreffende rol in het Rechtenbeheer aangevinkt:

vaste pauze volgens dienst

Als dit aan staat, is het voor medewerkers niet mogelijk om zelf de pauze te klokken. De pauzeknop is dan dus niet zichtbaar. Als medewerkers volgens hun dienst inklokken (binnen een uur voor of na starttijd van de dienst inklokken, of bij het inklokken aangeven dat ze de ingeplande dienst komen werken), wordt de pauzetijd die in de dienst is ingevuld, er automatisch afgetrokken.

Klokken op Operator (vingerscan, RFID tag of PIN code)

Met pauze registratie

Als medewerkers hun pauze klokken, kunnen ze na het beëindigen van hun pauze aangeven of zij een maaltijd gehad hebben.

maaltijd1

Selecteer maaltijd1

Met vaste pauze volgens dienst

Als medewerkers hun pauze niet klokken, is een extra knop zichtbaar. Namelijk de knop: Maaltijd toevoegen. De medewerkers kunnen hierop klikken als ze een maaltijd gehad hebben.

maaltijd toevoegen1

Als een medewerker uitklokt en er is geen maaltijd geregistreerd, wordt een controle vraag gesteld.

maaltijd toevoegen2

Klokken in de Horeko app

Met pauze registratie

Als medewerkers hun pauze klokken, kunnen ze na het beëindigen van hun pauze aangeven of zij een maaltijd gehad hebben.

Maaltijd app1

Maaltijd app2

Met vaste pauze volgens dienst

Als medewerkers hun pauze niet klokken, is het registreren van een maaltijd in de app niet mogelijk. Deze kun je als beheerder handmatig toevoegen bij de geklokte uren.

Ga naar Beheer (Employee) -> Geklokte uren -> klik op de desbetreffende datum -> klik op het pennetje achter de pauze in de kolom Pauze geklokt -> selecteer een maaltijd -> klik op opslaan

Maaltijd handmatig toevoegen