Ruilen - App

Als het rooster al gepubliceerd is en een medewerker wilt zijn/haar collega’s vragen of iemand anders een dienst kan overnemen, kan er een ruilverzoek ingediend worden. Dit kan zowel op een desktop als in de app.

App

Let op, voor alle onderstaande stappen ontvangt men e-mail notificaties en/of push notificaties, mits dit ingesteld staat bij Mededelingen. Indien nodig kun je dat controleren bij Medewerkers -> dubbelklik op medewerker -> zie Mededelingen onder het kopje accountinstellingen.

Klik links bovenin op het menu icoontje ->

klik op rooster -> ga naar de desbetreffende datum -> klik op jouw dienst.

of

klik op mijn diensten -> klik op de desbetreffende dienst.

Je komt dan in de dienst details terecht.

Klik op ruilverzoek starten.

1 Mijn diensten2 Dienst details

Vul eventueel een reden in -> selecteer de medewerkers die je wilt uitnodigen om op jouw ruilverzoek te reageren -> klik rechts bovenin op het vinkje (✓).

3 Ruilverzoek-1

Als ontvanger van een ruilverzoek krijg je nu een nieuw verzoek binnen. Als je de app opent staat deze ook op het dashboard:

4 Dashboard ontvanger

Ook vanuit het menu kun je naar Ruilverzoeken gaan, om te controleren of er openstaande ruilverzoeken zijn.

4 menu25 overzicht ruilverzoeken

Als je het verzoek opent, komen de volgende gegevens naar voren. Selecteer Accepteren als je dienst kunt overnemen, selecteer Weigeren als je de dienst niet kunt overnemen -> vul eventueel een opmerking in en klik rechts bovenin op het vinkje (✓).

6 ruilverzoek accepteren

Als één of meerdere medewerkers het ruilverzoek geaccepteerd hebben, kan de indiener van het ruilverzoek deze nogmaals openen en doorsturen ter goedkeuring.

7 stuur door ter goedkeuring8 bevestig-1

Het verzoek komt nu binnen bij een beheerder. Ga naar Planning -> Rooster -> klik rechts bovenin op het notificatiecentrum -> klik op details om het verzoek te openen.

Als er meerdere medewerkers de dienst kunnen overnemen, kan de beheerder nu kiezen wie de dienst daadwerkelijk overneemt. Klik achter de naam van de medewerker op goedkeuren en dan op opslaan. De dienst wordt nu automatisch verplaatst naar de andere medewerker.

De medewerker die de dienst moet werken krijgt nu de melding dat het ruilverzoek is goedgekeurd en er een nieuwe dienst ingepland is. De medewerker(s) die het ruilverzoek geaccepteerd hadden maar de dienst dus niet hoeven op te pakken, krijgen een melding dat het ruilverzoek niet toegewezen is.