Open dienst

Als je gebruik maakt van een standaard rooster template, kan het zijn dat daar ook open diensten in staan. Deze diensten zijn nog niet toegewezen aan een medewerker. In sommige gevallen kun je de open diensten inplannen aan de hand van beschikbaarheid/afwezigheid. Een andere optie is dat je meerdere medewerkers uitnodigt om op een open dienst te reageren.

Ook als er bijvoorbeeld (wellicht als het rooster al gepubliceerd is) een reservering bij komt van een grote groep gasten, je wel een extra medewerker kunt gebruiken en je wilt weten wie er kan werken, kun je een open dienst toevoegen. 

Ga naar Planning -> Rooster -> klik bovenin op + Dienst -> selecteer Open dienst.

Open_dienst_selecteren

Als je Open dienst selecteert, komt er een extra invulveld naar voren: Aantal diensten. Als je meerdere dezelfde open diensten wilt aanmaken op de gekozen datum, kun je dat daar selecteren.

Open_dienst

Vul de gegevens in zoals toegelicht in artikel Dienst toevoegen in rooster. In een open dienst kun je meerdere medewerkers selecteren. Die medewerkers ontvangen een melding dat er een nieuw verzoek is binnen gekomen.

Let op, de medewerkers moeten meldingen aan hebben staan (e-mail/mobiel). Indien nodig kun je dat controleren bij Medewerkers -> dubbelklik op medewerker -> zie Mededelingen onder het kopje accountinstellingen.

Melding van nieuw verzoek in de app:

Nieuw_open_dienst_verzoek_in_app-4Nieuw_open_dienst_verzoek_in_app2-2


De medewerker kan (in de app) het verzoek openen en deze accepteren of weigeren:

Nieuw_open_dienst_verzoek_in_app3-3

Als er één of meerdere medewerkers op het verzoek gereageerd hebben, kan de beheerder de open dienst nogmaals openen en kiezen welke medewerker de open dienst moet werken. Ga naar Planning -> Rooster -> ga naar juiste datum en dubbelklik op de open dienst -> klik achter de desbetreffende medewerker op goedkeuren -> klik op opslaan. De dienst wordt nu ingepland bij de medewerker.

Open_dienst_reacties2

De medewerker die de dienst moet werken krijgt nu de melding dat er een nieuwe dienst ingepland is. De medewerker(s) die de open dienst geaccepteerd hadden maar de dienst dus niet hoeven op te pakken, krijgen een melding dat de open dienst uitnodiging geannuleerd is.

Let op, ook hiervoor moeten de medewerkers meldingen aan hebben staan (e-mail/mobiel). Indien nodig kun je dat controleren bij Medewerkers -> dubbelklik op medewerker -> zie Mededelingen onder het kopje accountinstellingen.