Ruilen - App

Als het rooster al gepubliceerd is en een medewerker wilt zijn/haar collega’s vragen of iemand anders een dienst kan overnemen, kan er een ruilverzoek ingediend worden. Dit kan zowel op een desktop als in de app.

App

Let op, voor alle onderstaande stappen ontvangt men e-mail notificaties en/of push notificaties, mits dit ingesteld staat bij Mededelingen. Indien nodig kun je dat controleren bij Medewerkers -> dubbelklik op medewerker -> zie Mededelingen onder het kopje accountinstellingen.

Klik links bovenin op het menu icoontje -> klik op rooster -> ga naar de desbetreffende datum -> klik op jouw dienst. Je komt dan in de dienst details terecht.

app_ga_naar_roosterdienst_in_rooster

Dienst_details

Klik op
dienst ruilen -> vul eventueel een reden in -> selecteer de medewerkers die je wilt uitnodigen op jouw ruilverzoek te reageren -> klik rechts bovenin op het vinkje (✓).

Iedereen_selecteren

Als ontvanger van een ruilverzoek krijg je nu een nieuw verzoek binnen. Als je de app opent staat deze ook op het dashboard:

Onbesliste_verzoeken1

Ook vanuit het menu kun je naar Ruilverzoeken gaan, om te controleren of er openstaande ruilverzoeken zijn.

ga_naar_ruilverzoekenOnbesliste_verzoeken2

Als je het verzoek opent, komen de volgende gegevens naar voren. Klik op Onbeslist.

Onbesliste_verzoeken3

Selecteer Gaccepteerd als je dienst eventueel kunt overnemen, selecteer Geweigerd als je de dienst niet kunt overnemen -> vul eventueel een opmerking in.

ruilverzoek_accepteren

Als er één of meerdere medewerkers het ruilverzoek geaccepteerd hebben, kan de indiener van het ruilverzoek deze nogmaals openen en doorsturen ter goedkeuring.

stuur_door_ter_goedkeuring-1stuur_door_ter_goedkeuring2

Het verzoek komt nu binnen bij een beheerder. Ga naar Planning -> Rooster -> klik rechts bovenin op het notificatiecentrum -> klik op details om het verzoek te openen.

ruilverzoekbeheerder1

Als er meerdere medewerkers de dienst kunnen overnemen, kan de beheerder nu kiezen wie de dienst daadwerkelijk overneemt. Klik achter de naam van de medewerker op goedkeuren en dan op opslaan. De dienst wordt nu automatisch verplaatst naar de andere medewerker.

ruilverzoekbeheerder2

De medewerker die de dienst moet werken krijgt nu de melding dat het ruilverzoek is goedgekeurd en er een nieuwe dienst ingepland is. De medewerker(s) die het ruilverzoek geaccepteerd hadden maar de dienst dus niet hoeven op te pakken, krijgen een melding dat het ruilverzoek niet toegewezen is.

Lees eventueel ook: Ruilen - Desktop