Afwezigheid - Zelf afwezigheidssoorten toevoegen

Naast standaard afwezigheidssoorten, kun je zelf ook soorten toevoegen.

Ga naar Beheer (Employee) -> Instellingen -> tabblad 'Afwezigheid' -> klik bovenin op + Nieuw. Onderin verschijnt nu een extra regel. Geef de nieuwe afwezigheidssoort een naam en vul deze in, in het lege veld in de kolom Naam.

Om te bepalen wat het effect is van het invoeren de nieuwe afwezigheidssoort voor een medewerker moet je deze koppelen aan één van de standaard afwezigheidssoorten.

Klik op het lege veld in de kolom 'Beschouw uren als' om een bestaande soort te selecteren. In het artikel over standaard afwezigheidssoorten staat uitgelegd wat deze precies inhouden.

Zelf_afwezigheidssoorten_toevoegen

Extra toegevoegde afwezigheidssoorten zijn enkel te selecteren door beheerders, niet door de medewerkers zelf. Als een medewerker afwezigheid aanvraagt, kunnen zij dus de 4 standaard afwezigheidssoorten selecteren. Indien nodig, kan een beheerder tijdens het goedkeuren van die verzoeken de soort wijzigen.

Ga door naar:

Beschikbaarheid

Afwezigheid - Standaard afwezigheidssoorten

Afwezigheid - Invoeren

Welke kleur overruled in het rooster, groen (beschikbaarheid) of rood (afwezigheid)?

Afwezigheid - Ziekte

Beschikbaarheid/afwezigheid wijzigen of verwijderen (voor beheerders)