1. Horeko Kennisbank
  2. Employee Manager
  3. België - Dimona, Dagcontracten, ASA en Export naar sociaal secretariaat

België - Export naar sociaal secretariaat

België - Een sociaal secretariaat is een organisatie die voor andere bedrijven of werkgevers een aantal administratieve taken afhandelt, waaronder de salarisadministratie.

Elke maand moeten de gewerkte uren van medewerkers, en in sommige gevallen ook andere gegevens zoals ziekte-uren, verlof-uren of bijzonder verlof-uren, verstuurt worden naar het sociaal secretariaat.

Deze sociale secretariaten werken met verschillende systemen. Het merendeel werkt met zogenoemde LOSKIDIP files, welke ze in het systeem kunnen importeren.

Horeko heeft voor de volgende sociale secretariaten een export ontwikkeld:

• SD Workx
  • GroupS
  • Liantis
  • Vesta
  • CLB Group
  • SALAR
  • Acerta
  • Partena
  • Prisma
  • Easypay
  • Easypay - Nachturen

Wil je één van deze exports laten toevoegen in jouw database (of staat jouw sociaal secretariaat er niet bij)? Neem contact op met support (chat, mail naar support@horeko.be of bel naar +32 (0)3 303 72 60). Voor het toevoegen van een export hebben wij ook altijd jullie werkgever code nodig en moeten alle personeelsnummers van de medewerkers ingevuld zijn.

Urenexport voor salarisverwerking

Voor je de urenexport voor een bepaalde periode kunt maken, moeten alle geklokte uren in die periode gekeurd zijn. Ga naar Beheer (Employee) -> Rapportages -> Urenexport voor salarisverwerking.

Urenexport voor salarisvewerking

Vul de desbetreffende data en gewenste variabelen in -> selecteer de desbetreffende template -> klik op exporteer

Urenexport voor salarisvewerking2

Het Excel bestand wordt gedownload. Klik op bewerken inschakelen.

Bewerken inschakelen

Selecteer
alle gevulde kolommen en kopieer (CNTRL C of rechtermuisknop -> kopiëren).

Kolommen kopieren-1

Download hieronder het converteer bestand voor jouw sociaal secretariaat:

Plak de gekopieerde kolommen uit jouw export, in het gedownloade converteer bestand, in het tabblad Rapportage:

kolommen plakken in rapportage

kolommen plakken in rapportage2

Ga
nu naar het tabblad Exportsheet. Hierin zijn de urenregels omgezet in codes:

Exportsheet

Selecteer
alle gevulde kolommen en kopieer (CNTRL C of rechtermuisknop -> kopiëren).

Exportsheet kopieren

Open
Kladblok op jouw laptop/computer.

Kladblok

Voor Mac: Gebruik TextEdit.

Plak
de gekopieerde kolommen uit het tabblad Exportsheet, in Kladblok:

Plak in kladblok

Sla
(in de gewenste map) op als *.txt bestand:

opslaan als txt1

opslaan als txt2

Ga naar
het platform van jouw sociaal secretariaat en importeer het .txt bestand.